tirsdag den 11. januar 2011

Kernemælks ost a la viking...

Et eksperiment i forbindelse med museumsopgaven.
Dette projekt kan udføres både over bål, men også på et almindeligt komfur.

Først hældes kernemælken i en gryde

Mælken opvarmes ved svag varme - husk at røre rundt, den må ikke koge.
Når mælken bliver varm, skilles osten ud - de små "gryn" er ost.



Derefter hældes grydens indhold gennem et klæde op i en skål. Jeg skal have skilt osten fra vallen.
Vallen bruger jeg efterfølgende til at lave fladbrød af - så husk at gemme den.


På billedet herunder kan man se lidt af osten tilbage i gryden.


Bloggen vender billedet (igen), men det burde kunne ses, at klædet med osten tages op af skålen, for at osten kan dryppe af.


Herunder: Osten, når den er dryppet af og blevet "presset" lidt med hænderne.


Ost i skål. Hvis den er for tør, kan man tilsætte lidt af vallen.


Hvis det havde været forår eller sommer, kunne osten være krydret med brændenælde, skvalderkål eller hvad man nu synes man kunne finde i sit område. Denne får et skud hvidløg.


Og det var så den ost - velbekomme *smil*....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar