onsdag den 12. januar 2011

Brød a la viking

Fladbrød
Jeg bruger (noget af) vallen fra osten og mælken fra smøret.
Hvis man har en liter væske, bruges ½ bæger honning. I denne lille portion er der kun et par spiseskefulde.
Honningen sødner dejen og får brødet til at hæve en smule under bagningen.
Hvedemel og grahamsmel (50/50) samt et par håndfulde havregryn, blandes i. Mængde... indtil dejen ikke klistrer for meget på fingrene.


Som med osten, kan både bål og komfur bruges til disse brød.
De bliver bedst på bål, har jeg nu fundet ud af, efter at have bagt dem på komfur for første gang.
Jeg tænker, at det er fordi "røgsmagen" mangler, når brødet bliver bagt på komfur.



Det er vigtigt at brødet har lidt mel på begge sider inden man går i gang med bagningen, ellers hænger det fast i panden.


Og så skal der guffes.....


Ovenfor: Ungerne synes det var sjovt at spise det "hjemmelavede"..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar