mandag den 28. marts 2011

Frøspredning?

Tema: Forårs tegn og frøspredning.

Det er da som om denne snue og hoste aldrig vil gå væk!

Men i et forsøg på at finde ud af om "nogen" mon ikke var lidt produktive og havde tænkt på forår på denne årstid, begav vi os af sted ned til biotopen. Vi ville prøve at se om vi kunne få nogle plantefrø samlet op under sålerne på vores støvler. Inden afgang havde vi "bagt" en foliebakke med jord, så der ikke var nogle uvelkomne frø i jorden. Bagetid: ½ time ved 100 g.


Selvom det var lunt i luften var det alligevel lidt overskyet og dystert på biotopområdet


Vi måtte ned og nærkigge - jo, der var sørme en masse skvalderkål på vej op mellem de brune visne blade.


 Jeg har kigget lidt rundt - men har ikke præcis kunne finde navnet planten på billedet herunder.. Det værste er at navnet ligger og gemmer sig det vil bare ikke lige findes frem nu hvor jeg skal bruge det.. ihh.. jeg ved det, jeg ved det... suk!
 Her et billede lidt længere væk.. selvom det stadig "føles" brunt i brunt.. så er det faktisk ret grønt derude!
 Nærstudierne faldt også på dette lille stykke lav - det havde jeg ikke set før på biotopen..
 Nå, men selvom vi havde trasket rundt på biotopområdet i ½ time, havde vi ikke fået samlet noget som helst op under sålerne - det var simpelthen for tørt.. vi måtte søge andre opsamlingssteder og udvidede rundt om biotopen

Efter lidt søgning lykkedes det os at få rigtig godt mudrede sko - dejligt!

Så skulle der skrabes - vi havde taget foliebakken med, for ikke at miste noget jord på hjemvejen.

Det lyse er indsamlet jord - vi spredte det lidt ud og vandede det med en forstøver (og så var det jo dejligt at vi allerede havde sådan en fra bænkebiderprojektet - bænkebiderne lever i øvrigt i bedste velgående på boghylden endnu ;-D )

Bakken blev anbragt i vinduet med mest lys, men der er desværre ikke kommet nogle små skud frem endnu, så de må vi vente med at vise frem (hvis der overhovedet kommer nogen)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar